Inga amerikanska skattepengar till köp av Ericssonaktier

2020-02-14 15:29  
USA:s president Donald Trump och Ericssons vd Börje Ekholm. Foto: TT / AP Photo/Evan Vucci, Lars Schröder/TT

Ett partnerskap med telekombranschen, men knappast köp av aktier med skattebetalarnas pengar. Det är nya beskedet från USA efter uttalandet om att ”Köpa Ericsson”.

En talesperson för Trumpregeringen upprepade vid ett säkerhetsmöte i München att den amerikanska staten är intresserat av att hitta alternativ till kinesiska Huawei som landet, på grund av misstankar om att utgöra ett säkerhetshot, har bannlyst från den amerikanska telekommarknaden.

I förra veckan väckte den amerikanske justitieministern William Barr stor uppståndelse när han sade att USA borde köpa någon av Huaweis konkurrenter, som svenska Ericsson eller finländska Nokia.

Läs mer: William Barr: "USA bör överväga att köpa Ericsson"

Men ett partnerskap är ”något helt annat än att köpa aktier för skattebetalarnas pengar”, säger Vita Husets sändebud Robert Blair på mötet i München.

Ericssonaktien rör sig knappast alls på uttalandet. I förra veckan steg aktien i spåren av William Barrs uttalande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt