Identitet kapades på Facebook

2011-04-26 10:56  

Facerape har blivit ett etablerat begrepp som syftar till att tillfälligt kapa sin kamrats statusuppdateringar. Men nu har leken trappats upp. <br/>- Hon har inte bara stulit mina bilder, utan det känns som att hon har stulit mina barn, säger Åsa Wojowicz, till GP.

En kvinna i Göteborg har fått sin identitet kapad på det sociala forumet Facebook. Någon har i flera månaders tid utgett sig för att vara Åsa Wojowicz, utan hennes vetskap. 

Åsa Wojowicz har en blogg. Där lägger hon ut bilder på sig själv, sin familj, berättar om sin semester och sin vardag.

Förra söndagen kontaktades Åsa Wojowicz av en man som upplyste henne om att en kvinna levde hennes liv på Facebook.

Kvinnan som stulit Åsa Wojowicz identitet hämtade information och bilder från hennes blogg.

- Den här kvinnan skryter om när mitt barn tog Silverfisken i simhallen som att det vore hennes dotter. För mig känns det som om hon har stulit mitt liv, säger Åsa Wojowicz till GP.

Händelsen är polisanmäld som ofredande. Men polisen har inget hopp om att lösa fallet. Brottet är inte så pass allvarligt att det ger rätt att ta reda på vem som ligger bakom IP-numret som utgett sig för att vara Åsa Wojowicz.

Polisen manar till att vara återhållsam med vad som läggs ut på nätet.

Jonas Melzer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt