IBM köper Telelogic

2008-03-27 12:55  
Catharina Paulcén

Den amerikanska it-jätten IBM köper det svenska programvaruföretaget Telelogic med huvudkontor i Malmö. Telelogic utvecklar programvara för att automatisera olika processer inom ett företag.

– IBM ser detta som en möjlighet till tillväxt och kommer att behålla och bygga vidare på det som Telelogic redan har, säger Catharina Paulcén, informationschef på Telelogic.

Telelogic bildades 1983 och har sitt ursprung i Telias forsknings- och utvecklingsavdelning. De första produkterna var utvecklingsverktyg för programutvecklare inom teleområdet. Men en rad företagsaffärer har gjort Telelogic till ett brett internationellt programvaruföretag.

Kunderna finns bland annat inom flyg- och försvarsindustrin, bilindustrin och inom telekom. Telelogics programvaror ger brett stöd för utveckling av programvaror och affärsprocesser.

Förra året nåddes en omsättning på 1,7 miljarder och antalet anställda uppgick till 1200. Av omsättningen går cirka 15 procent till forskning och utveckling men bara en liten del av utvecklingen finns idag i Sverige. Större delen bedrivs i USA, Indien och Ryssland.

Redan i juni förra året kom IBM via dotterbolaget Watchtower med ett kontanterbjudande. Först nu genomförs affären efter att EU-kommissionen granskat affären.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt