Hur billig kan en dator bli egentligen?

2015-05-12 06:21  
En dator - för sex dollar? Foto: Next Thing Co

TEKNIKNYHETERNA. Företag hävdar att de kan bygga en dator för sex dollar. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

Datorn C.H.I.P. går loss på nio dollar, rapporterade Ny Teknik om förra veckan. Nu hävdar ett företag att de klarar av att bygga en dator för sex dollar, skriver BBC. Kalifornienbaserade start up-företaget Next Thing vill ha 50 000 dollar på en croud funding-sajt för att utveckla den kredikortsstora datorn. Första versionerna ska ha en 1 Ghz stor processor, 512 MB ram-minne och 4GB utrymme.

Här är apparaten som låter dig göra och spela dina egna 8-bitarsspel. Om de får ihop nog med pengar på Kickstarter vill säga, skriver Huffington Post.

Här är fem gånger som Microsoft var före sin tid, rapporterar Cnet.

Nu har Fox släppt datumet: The X-Files kommer tillbaka i rutan januari 2016, skriver Cnet.

Här är Nasas ”omöjliga” motor som är tänkt att ta oss till mars en dag, skriver The Verge.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Frida Sjödin

Mer om: Dator

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt