Huawei ska slåss med Apple

2008-11-10 14:04  

Kinesiska Huawei ska börja göra smarta mobiler, och ger sig därmed in och slåss med företag som Apple, Rim, Nokia och Samsung.

Huawei har bestämt sig för att börja sälja smarta mobiler. Den första produktlanseringen väntas under första halvåret 2009.

Huawei bekräftar att mobilerna kommer att använda såväl Googles operativsystem Android som Nokias Symbian. Några mer detaljer gavs dock inte, vare sig om funktionalitet eller antal modeller.

Med den nya satsningen ger sig Huawei in på samma spelplan som Nokia, Samsung, Rim, Apple och Sony Ericsson.

– Vår strategi skiljer sig från Nokias and Samsungs, säger James Chen, marknadschef för Huaweis mobiltelefonenhet, enligt nyhetssajten Total Telecom.

Huawei vill inte konkurrera med operatörerna. Tanken är att operatörerna ska få ha sina egna varumärken och erbjuda egna tjänster på de smarta mobilerna.

– Genom att använda Android och Symbian kan vi kundanpassa programvara och tjänster, säger James Chen.

Huawei har under en längre tid sökt hitta en partner som är villig att köpa in sig i mobiltelefonverksamheten. Men de försöken har lagts på is på grund av finanskrisen.

Mer om: Nokia Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt