Huawei lovar Iphone-variant för under tusenlappen

2010-02-16 13:20  

Huaweis mobiltelefonchef Guo Ping lovar smarta mobiler för under tusenlappen.<br></br> -Och vi ska använda Android, sa han under sitt tal på mobilmässan i Barcelona under tisdagen.

Hauwei sålde 30 miljoner mobiltelefoner förra året. Fortfarande en lite spelare i jämförelse med jätten Nokia, som sålde 127 miljoner mobiler bara under det fjärde kvartalet.

Men den kinesiska tillverkaren, mer känd som konkurrent till Ericssons mobila nät, har numera ambitioner även på mobiltelefonsidan.

Huaweis mobiltelefonchef Guo Ping sa idag att nyckeln till fortsatt framgång för de mobila bredbandsnäten är smarta mobiler, som folk har råd med.

- Flaskhalsen för mobilt bredband är inte tjänster eller apps. Nyckeln är smarta mobiler för under 150 dollar, en modell med samma gränssnitt som en Iphone, sa han.

Och att Huawei själv har ambition att ta fram en sådan stod klart.Liksom att Android var vägen att gå.

Att åsikten delas av de stora mobiloperatörerna bevisade Guo Ping med ett citat från den amerikanska mobiljätten AT&T – som händelsevis var den operatör i världens som först slöt ett avtal med Apple om Iphone.

- Enligt AT&T så är det höga priset för de smarta mobilerna den viktigaste barriären för fortsatt tillströmning av kunder, sa Guo Ping.

- Med ett lägre pris kommer användarbasen för de smarta mobilerna verkligen att rusa iväg, försäkrade han mobilmässans alla besökare.

Mer om: Iphone Huawei

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt