Huawei fortsatt ohotad etta i globala patentligan

2019-03-19 11:16  
Foto: TT

Den kinesiska telekomtillverkaren Huawei var i fjol fortsatt ohotad etta när det gäller patentansökningar hos World Intellectual Property Organization (WIPO), visar en sammanställning gjord av organisationen.

Huawei, som pressas av amerikanska krav på att allierade med hänsyn till nationell säkerhet inte ska använda det kinesiska bolagets 5g- utrustning, lämnade in 5 405 patentansökningar till WIPO 2018. Det kan jämföras med 4 024 ansökningar ett år tidigare

Enligt WIPO-chefen Francis Gurry har aldrig tidigare ett bolag lämnat in lika många ansökningar under ett år. Totalt stod asiatiska bolag för 50,5 procent av patentansökningarna i fjol. På bolagsnivå kom japanska Mitsubishi Electric på andra plats, med 2 812 ansökningar, följt av amerikanska Intel med 2 499 ansökningar.

Telekomtillverkaren Ericsson hamnade på nionde plats globalt med 1 645 ansökningar, mot 1 564 ansökningar ett år tidigare.

Mer om: Huawei Patent

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt