Huawei förbereder sig för enormt försäljningsras

2019-06-17 09:37  
Huawei P30 Pro. Foto: TT

Huawei befarar ett jätteras när det gäller den internationella försäljningen av mobiltelefoner, rapporterar Bloomberg.

Nyhetsbolagets källor uppger att den kinesiska teknikjätten räknar med ett tapp på 40-60 procent, eller lika många miljoner exemplar, efter att USA svartlistat bolaget.

Stormodellen Honor 20 börjar säljas i Europa den 21 juni, men Huawei uppges vara beredd att dra ner på leveranserna om försäljningen blir lika dålig som befarat. Honor 20 är utrustat med Googles Android 9-operativsystem. Men USA:s svartlistning innebär att uppdateringar till systemet uteblir, vilket drabbar flera viktiga appar.

"Huawei kommer att förlora tillgång till Play Store och nyckel-Googleappar som Youtube och Gmail", skrev analytikern Tom Kang i en rapport när det blev känt.

Läs mer: Huawei lovar att lova att inte spionera på USA

Det är framför allt den västerländska marknaden och den japanska där det väntas få en stor påverkan på användarbasen.

Enligt Bloomberg blickar Huawei mer mot inrikesmarknaden, och försöker att komma runt svartlistningen genom att börja interntillverka hård- och mjukvara. Bolaget har avböjt att kommentera uppgifterna.

Mer om: Huawei

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt