Huawei anklagad för hackerattack

2014-02-05 14:38  

Kinesiska Huawei anklags för att ha hackat sig in i Indiens statsägda telekombolag BSNL. Det skriver The Times of India.

Anklagelserna om att det kinesiska telekombolaget Huawei nu ska ha hackat sig in i det indiska telekombolagets nätverk har hamnat på indisk regeringsnivå. En utredning ska vara tillsatt för att ta reda på vad som egentligen har hänt.

- En incident om ett påstått intrång i Bharat Sanchar Nigam Limited:s (BSNL) nätverk utfört av Huawei, ett kinesiskt telekomföretag, har kommit upp. Regeringen har tillsatt ett team för att undersöka saken, sa Kill Kruparani, Indiens it- och kommunikationsminister i ett uttalande inför ett av Indiens parlament.

Detta enligt The Times of India.

Enligt tidningen ska det också för några månader sedan ha funnits rapporter om att utrustningen runt en mobilmast i kustområdet i delstaten Andhra Pradesh ska ha varit utsatt för någon typ av intrångsförsök.

Som bakgrund skriver Times of India att BSNL under 2012 tilldelat det kinesiska bolaget ZTE en stor utbyggnadsorder av telekomnätet. Huawei ska då ha stått som bitter förlorare i budstriden.

Anklagelserna som nu förekommer förnekas starkt av båda de kinesiska företagen, enligt Times of India.

Olle Nygårds

Mer om: Huawei

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt