HTC ska göra Sony Ericssons nya X1

2008-02-18 15:47  
Xperia X1

Taiwanesiska mobil HTC ska tillverka Sony Ericssons nya X1-modell, den första någonsin baserad på Microsofts operativsystem Windows Mobile,

Det rapporterar dn.se, som refererar till taiwanesiska China Economic News Service.

Den taiwanesiska nyhetstjänsten skriver att HTC fått beställningar från Sony Ericsson på tillverkning den nya topp-modellen X1, som presenterades under stor uppståndelse under mobilmässan i Barcelona i förra veckan.

Stämmer uppgiften är det första gången som någon av de stora mobiltillverkarna anlitar HTC som tillverkare av en prestigemodell.

Hittills har Sony Ericsson endast bekräftat att HTC är en partner vid utvecklingen av X1.

X1-modellen är den första av Sony Ericssons mobiler med operativsystemet Windows.

Sony Ericssons val av Microsofts operativsystem beror på att Sony Ericsson måste stärka sin svaga ställning i USA och snabbt skaffa fram en konkurrent till Nokias framgångsrika N95-modell.

- Med Microsoft kunde vi komma ut snabbare på marknaden med den nya modellen, förklarade Mats Lindoff, Sony Ericssons teknikchef, för Ny Teknik i Barcelona.

Kritiska röster från Nokia-håll var i Barcelona inte sena med att undra om Sony Ericsson haft problem med programvaran eftersom man ”tvingats göra en HTC-kopia”.

Nu förefaller det alltså klart att HTC ska tillverka den nya topp-modellen åt Sony Ericsson.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt