HP på väg mot 3d-skrivare

2014-03-20 14:43  

Amerikanska skrivarjätten HP ska i juni lansera nya planer för 3d-skrivare. Flera tekniska problem som tidigare bromsat utvecklingen är nu lösta, uppger företaget.

- Vi tror faktiskt att vi löst de här problemen. Vi är på det här nu, sa Meg Whitman, vd på HP, till bolagets aktieägare nyligen, enligt Reuters.

Exakt hur Whitmans uttalande ska tolkas är inte helt klart. Men hon ska ha sagt att HP:s ingenjörer nu har kommit tillrätta med de problem som tidigare funnits runt de material som används vid 3d-utskrifter. Bristerna har bland annat bidragit till att de utskrifter som görs har begränsad hållfasthet.

Samtidigt står det klart att det länge har funnits en förväntan på att HP ska göra ett allvarligt försök med 3d-skrivare. I sammanhanget nämns också att HP bedömer marknaden för 3d-skrivare kommer att vara värd runt 11 miljarder dollar, närmare 75 miljarder kronor, år 2021. Förra året var motsvarande siffror 2,2 miljarder dollar, knappt 15 miljarder kronor.

- Den största delen av marknaden kommer att finnas bland företagen, sa Whitman.

Olle Nygårds

Mer om: 3D-skrivare HP

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt