Hellre app än mobilsajt

2013-03-28 09:38  

Appar anses mer tillförlitliga, snabbare och lättnavigerade än mobilsajter. Det visar en ny undersökning.

Företaget Compuware publicerar i dag, torsdag, en undersökning om hur användare ser på mobilappar.

Resultatet visar att en majoritet, 85 procent av de 3 500 som har svarat på frågorna, föredrar mobilapplikationer före mobila webbsajter, alltså sajter som är speciellt anpassade för att visas på en mobil enhet.

55 procent av de svarande anser att appar är mer tillförlitliga än mobilsajter. 48 procent tycker att appar är snabbare och 40 procent menar att appar är lättnavigerade.

Enligt Compuware visar undersökningsresultaten att konsumenterna upplever att mobilapplikationer förenklar livet inom ett flertal områden. De uppskattar särskilt appar för bankärenden, shopping, hotellbokning, resor och jobbärenden.

Men många av de tillfrågade har också upplevt problem med appar. 62 procent har varit med om appar som kraschar, fryser eller uppvisar fel. 47 procent tycker att apparna har varit långsamma och 40 procent har uppgett att de har försökt använda en app som inte startade.

På frågan vad mobilapplikationer bör innehålla svarade flera att de ville ha reseplanerare, enkel tillgång till information om produkter och butiker, reseplanerare och möjlighet att kommunicera i realtid.

Undersökningen genomfördes i oktober 2012 bland konsumenter i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Indien och Japan.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt