Heartbleed slår till mot Apple

2014-04-23 10:02  

Buggen Heartbleed har slagit hårt mot internetvärlden. Nu har även jätten Apple - som tidigare undvikt problem - också drabbats.

Apple har tidigare lyckats undvika att slås hårt av The Heartbleed bug. Men nu verkar det som om datorjätten inte är helt immun, skriver Engadget på sin hemsida.

Nyligen uppdaterade Apple sin Airport Extreme och Time Capsule för wifi-routrar för att åtgärda problem som kan kopplas till Heartbleed.

Dessa områden påverkas bara om Back to My Mac, en funktion som kontrollerar ip-adressen för Mac-datorn på ett säkert sätt, eller Send Diagnostics är påslagna.

På sin hemsida skriver Apple att någon form av ”inkräktare på en uppsatt nätverksposition kan komma över minnesinnehåll”.

Engadget skriver att den som använder en gammal version av Airport inte behöver oroa sig, men att de som använder Apples senaste nätverksuppkoppling bör ”patcha” så snart som möjligt.

Niklas Svahn

Mer om: Buggar Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt