Hat-sms ska få föräldrar att bry sig mer om mobbning

2016-04-14 15:56  
Foto: Alamy

Föräldrar i Landskrona kan nu prenumerera på hat-sms från kommunen. Innehållet i de kränkande sms som föräldrarna ska få i sina mobiler är hämtat från verkliga sms som barn och ungdomar i Landskrona har fått.

På det viset hoppas kommunen väcka föräldrarna och få dem att på allvar engagera sig i den verklighet som många barn och unga har på nätet.

– Föräldrar frågar sina barn: Hur har du haft det i skolan? Hur var det på träningen? Men inte många frågar: Hur har du haft det i mobilen? säger Elvir Mesanovic vid Landskronas utbildningsförvaltning.

En enkät bland Landskronas barn och unga visar att de är ute på nätet fyra timmar per dag. En tredjedel av dem har utsatts för kränkningar. Elvir Mesanovics råd till föräldrar är att dokumentera kränkningar, kontakta mobbarnas föräldrar, eller att i särskilt grova fall polisanmäla.

Läs mer:

Läs mer: Var tredje barn kränks på nätet

  

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: SMS Mobbning

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt