Hårda tag mot fransk nätpirat

2008-01-29 15:26  

Fransmän som fildelar illegalt kommer att varnas via e-post. De som då inte slutar med sin verksamhet blir av med sitt internetabonnemang. En lag om detta kommer under sommaren.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy har tidigare sagt att han ska föreslå en ny lag för att stoppa fildelning av piratkopierat material.

En sådan lag kommer redan till sommaren, enligt Financial Times.

Då tvingas internetoperatörerna att med e-post varna de abonnenter som hämtar piratkopierat material via internet. Den som ändå fortsätter med sin verksamhet får ytterligare en varning. Därefter stängs internetanslutningen för nätpiraterna.

– Vi är tvingade att göra något. Men det här är bara en övergångslösning i väntan på att industrin utvecklar nya affärsmodeller, säger Jean Berbinau, till Financial Times.

Han är generalsekreterare för Armt som är den myndighet som hanterar digital upphovsrätt i Frankrike och har i uppdrag att verkställa de åtgärder som president Sarkozy krävt.

Och det är inte bara de stora skurkarna som riskerar att kopplas bort från internet.

– Varningar ska sändas ut till varenda IP-adress som bryter mot upphovsrätten, säger Jean Berbinau.

– Det här är det enskilt viktigaste initiativ som tagits för att hjälpa oss vinna piratkampen, säger John Kennedy som är vd för skivbolagsorganisationen IFPI, till Ars Technica.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt