Hårda EU-regler utlovas om Huawei: ”Inte diskriminering”

2020-01-28 12:55  
EU:s inremarknadskommissionär Thierry Breton. Arkivfoto. Foto: Francisco Seco/AP/TT

EU-kommissionen kommer inte att förbjuda medlemsländerna att samarbeta med kinesiska Huawei om 5G. Men tuffa villkor kommer det att bli, lovar kommissionären för den inre marknaden, Thierry Breton.

– Det handlar inte om diskriminering. Det handlar om att slå fast regler. De kommer att bli strikta. De kommer att bli krävande, men naturligtvis kommer vi i EU att välkomna alla operatörer som är villiga att acceptera dem, säger Breton i ett framträdande inför EU-parlamentets industriutskott på tisdagen.

Läs mer: Huawei-chef räknar med fortsatt USA-konflikt

Kommissionen ska på onsdagen lägga fram sina rekommendationer på 5G-sidan. Enligt de delar som läckt ut på förhand väntas man bland annat föreslå att medlemsländerna undviker att förlita sig på endast ett bolag, och att man sätter upp ramverk för att kontrollera tillgången till känsliga delar av infrastrukturen.

Mer om: Huawei 5G

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt