Här drabbas Ericssons anställda av varsel

2009-01-29 11:41  

Nu är det klart på vilka orter som de 1.000 Ericssonanställda varslas i Sverige.

I samband med presentationen av den senaste kvartalsrapporten berättade Ericsson att man avser minska antalet anställda med 5.000, varav 1.000 i Sverige.

Nu är det klart på vilka orter som de 1.000 Ericssonanställda varslas i Sverige.

Det handlar om 800 personer i Stockholm, 100 personer i Hudiksvall, 40 personer i Karlskrona och 30 i Luleå.

I Stockholm, Karlskrona och Luleå är enbart tjänstemän som drabbas, varav hälften inom försäljning och administration och hälften inom produktutveckling.

I Hudiksvall omfattas även produktion.

Utöver detta minskar Ericsson även antalet konsulter och tillfälligt anställda.

Ericsson har totalt 20 150 anställda i Sverige och totalt 78 750 i världen.

Neddragningarna görs därför att koncernen har fått fram synergieffekter inom de olika teknikområdena, både egna och förvärvade. Därtill kan Ericsson dra fördel av de möjligheter som uppstår vid teknikskiftet till IP-baserade nät. Koncernen kommer också att minska antalet teknikplattformar och förbättra utnyttjandet av hård- och mjukvara.

Lokala fackförhandlingar har redan påbörjats eller ska omedelbart påbörjas.

– Vi vet inte exakt när förhandlingarna kan vara avslutade. Vårt mål är att enskilda individer ska få besked senast i slutet av maj, säger Göran Henriksson, personalchef för Ericsson i Sverige i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt