Här är svenskarnas Google-vanor 2015

2015-12-16 10:24  
Populär trendmat under året. Foto: Malin Johanson/TT

Det som finns på nyhetsagendan är generellt det vi googlar på mest. I år har vi svenskar sökt mycket på Lisa Holm, semmelwrap och ofta ställt frågan: Vad har hänt i Paris?

I januari sökte vi på Charlie Hebdo med anledningen av dådet i Paris och i februari var det Melodifestivalen för hela slanten. Även mordet på Lisa Holm, knivattacken på Ikea i Västerås och bilden på den syriske pojken Alan Kurdi som spolades upp på en strand i Turkiet finns med på saker vi googlat mycket på under året.

Nytt för i år är "selfielistan". Där ligger före detta partiledaren Lars Ohly i topp med sin omtalade bild på Instagram där hans mer intima kroppsdelar råkade förevigas.

Bland de frågor som vi gärna ställer toppas "Vad-frågan" av "Vad har hänt i Paris". Vi har även varit nyfikna på vem Julia Caesar är och hur lång programledaren Jenny Strömstedt är.

När det gäller mat har förra årets listetta chiapudding fått göra plats åt en riktig snackis: Semmelwrapen.

– Det är väldigt kul. Jag gillar virala trender, så det är kul att den toppar listan, säger Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet i Stockholm som var med och tog fram wrapen.

Hur han ska toppa wrapen återstår dock att se.

– Jag kommer inte att göra något nytt i år men givetvis har jag massor av idéer. I framtiden kommer ni att få se mer av mig, säger han.

Google kan även se att det mobila sökandet har ökat kraftigt. Nästan hälften av sökningarna gör vi via våra telefoner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL