Här är Sonys nya heta satsning i Lund

2014-02-05 10:24  

Sonys senaste heta pryl, Core, har tagits fram i Lund. Det är en del i den heta trenden "kroppsnära teknik”. Och efter år av neddragningar räknar Sony med att anställa 50 ingenjörer i år.

Sonys stora satsning på kroppsnära teknik fick stor uppmärksamhet på konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas i början av året.

Sonys vd Kazuo Hirai talade med stor entusiasm om den nya produkten Core.

– Och ja, vi har utvecklat Core här i Lund. Det är ju här Sony Mobile har sitt Software excellent Center säger Kajsa Petersson, kommunikationschef på Sony Mobile i Lund.

Core är en sensor som kan fästas på ett armband och blir då ett smartband, eller på en klocka. Den sägs vara vattentät och ha en batteritid på fem dagar.

Core skiljer sig markant från Sonys klumpiga klocka som visades förra året.  Det här är en sensor utan skärm, och den kopplas till en Androidmobil via Bluetooth.

Med appen Lifelog registrerar den användarens fysiska aktivitet. Allt från puls till antal steg. Loggen samlar också information om vilka bilder du tar och vilken musik du lyssnat på.

Efter år av neddragningar räknar Sony Mobile med att börja anställa i Lund igen. Just nu behöver företaget ungefär 15 ingenjörer, men under hela året räknar man med att behöva rekrytera cirka 50 ingenjörer.  Det är i första hand kompetens vad gäller molnet och html som efterfrågas.

Mer om: Sony Mobile Sony

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt