Här är Sony Ericssons genomskinliga mobil

2009-12-02 11:23  

Nya Xperia Pureness är en mobil man ser rakt igenom – enligt Sony Ericsson är det världens första med en genomskinlig lcd-skärm. Nu ska den säljas som designmobil i bland annat Stockholm, Paris, Moskva och Milano.

(UPPDATERAD 3 dec kl 09:50 med pris och videolänk).

Redan tidigare i höstas smygvisade Sony Ericsson designmobilen Xperia Pureness med genomskinlig lcd-skärm som man ser rakt igenom, men nu är det premiär på allvar.

Om ett par dagar börjar den säljas i några utvalda butiker i världen, bland annat på NK i Stockholm och La Rinascente i Milano.

Till sin funktion är det en relativt normal 3g-mobil med typiskt innehåll som mediaspelare, webbläsare, e-post, fm-radio och bluetooth. Dock saknar den kamera.

Designen är däremot extremt avskalad. Inte ens tangentbordet är synligt utan tänds endast vid beröring.

Mobilen säljs tillsammans med ett slags exklusiv allt-i-allo-tjänst, dygnet runt, som drivs av företaget Quintessentially.com.

- - - - -

Uppdaterat:I Sverige kostar Xperia Pureness 6999 kr inklusive ett år med allt-i-allo-tjänsten.

Här finns en video från mobilsajten Mobile Burnsom filmat när mobilen plockas upp mobilen ur förpackningen och sätts igång.

Mats Lewan

Mer om: Pureness Lcd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt