Här är Samsungs snabbfix för exploderande Note 7

2016-09-13 17:02  
En Imgur-användares bilder på sin Samsung Galaxy Note 7 som exploderat. Foto: Crushader / Imgur

Samsung har tvingats stoppa försäljningen av nya Galaxy Note 7 efter rapporter om att telefonen fattat eld under uppladdning. Nu ska teknikjätten skicka ut en mjukvaruuppdatering som ska hindra mobilen från att överhettas genom att strypa batteriladdningen.

Samsung har fått en mardrömslik start för försäljningen av sin nya toppmodell Galaxy Note 7. En kort tid efter att de första Note 7-mobilerna skickats ut till kunderna började det dyka upp rapporter om att telefoner hade fattad eld och exploderat under uppladdning.

Läs mer:  

Läs mer: Samsung uppmanar till telefon-inlämning

Galaxy Note 7 har lanserats i elva länder och har hittills sålts i totalt 2,5 miljoner exemplar. I början av september kom beskedet från Samsung att man stoppar försäljningen av telefonen, och att man samtidigt åtar sig att byta ut de exemplar som redan sålts.

Enligt AP planerar Samsung nu att rulla ut ett slags snabbfix i form av en mjukvaruppdatering. Med den nya mjukvaran installerad ska det inte längre gå att ladda upp batteriet till mer än 60 procent av sin kapacitet. På så sätt ska man förhindra att batteriet överhettas, vilket kan leda till att det börjar brinna.

Läs mer: Note 7 klassas som flygfarlig

Den nya uppdateringen väntas nå sydkoreanska Note 7-användare först, och ska börja skickas ut där från och med den 20 september, skriver AP. Men det är ännu oklart om - och i så fall när – denna uppdatering kan nå även europeiska användare.

Analytiker som AP varit i kontakt med kallar uppdateringen för en "sista desperat åtgärd" för att begränsa krisen som företaget drabbats i och med Note 7-lanseringen.

 

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt