Här är LG:s nya jättemobil

2017-09-01 18:40  
"Sextumsskärmen på LG V30 är en av de bästa i branschen", skriver Ny Tekniks Kalle Wiklund. Foto: Kalle Wiklund

IFA 2017. LG:s nya toppmobil är en bjässe med en skärm nästan helt utan död yta. Men det är kameran med vidvinkellins som gör V30 unik.

Inget IFA utan nya flaggskeppsmodeler från mobiljättarna. 2017 är inget undantag. Samsung, Huawei, Sony, Motorola – alla på plats för att visa upp det senaste och hetaste.

Den lansering som det har snackats mest om är LG:s nya premiumtelefonen V30.

Den vattentåliga mobilen kan inte beskrivas på annat sätt än som en riktig jätte. Skärmen är sex tum stort och har en upplösning på 2880 gånger 1440 pixlar, med bildförhållandet 18:9.

Storleken gör att V30 kanske inte är lämplig för alla. Tanken är att mobilen framför allt ska konkurrera med andra bjässar som Samsungs Note 8 och Apples Plus-modeller.

En tydlig trend för året är mobiler är där skärmarna täcker nästintill hela framsidan. LG:s var tidiga med detta i och med vårens modell G6.

Läs fler nyheter från IFA-mässan här!

V30 hakar på den upptrampade stigen.

Wow-effekten har avtagit något i takt med att fler tillverkare har anammat konceptet med skärmar nästan utan kanter.

Det som istället imponerar med oled-skärmen på V30 är skärpan och färgåtergivningen, som är bland den bästa i branschen.

Under 2017 har vi också sett en uppsjö av telefonen med dubbla kamerasensorer. Även LG V30 är utrustad med två bildsensorer med en kapacitet på 16, respektive 13 megapixel vardera.

Det som får LG:s mobil att sticka ut från konkurrenterna är att 13-megapixelssensorn är försedd med en 120 graders vidvinkelslins. En annan kameranyhet är bländaren på f.1.6 som 16-megapixels-sensor har.

I dagsläget är det oklart om LG V30 kommer att nå den svenska marknaden då föregångaren V20 aldrig släpptes i Sverige.

Enligt LG ska den nya toppmodellen lanseras först i Sydkorea. Efter det kommer satsningen att expandera till utvalda marknader.

Kalle Wiklund

Mer om: IFA LG

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt