Här är första bilderna på Google-mobilen

2008-09-23 10:35  

Nu har bilderna läckt ut på den första Google-mobilen som lanseras på en presskonferens i New York i eftermiddag. Den är ungefär lika stor som Sony Ericssons Xperia X1 och Iphone, men tyngre än båda.

(Uppdaterat: En komplett genomgång av Google-mobilen, som vi gjort efter att den presenterades på tisdagen, hittar du här) .

Det är bloggen tmonews.com som lyckats få tag i bilder och information om mobilen som uppges få namnet G1.

Enligt bloggen är det en 3g-mobil med gps, 3,1-megapixelkamera, åtta gigabyte minne och en pekskärm med upplösningen 480 x 320 pixlar - samma som i Iphone men mindre än i skärmen på Sony Ericssons Xperia X1 som kommer nu i dagarna, och som liksom G1 tillverkas av taiwanesiska HTC.

Mobilen mäter 117 x 55 x 16 millimeter och väger 160 gram. Därmed är denungefär lika stor som Xperia X1 och Iphone, men tyngre än båda.

Inga uppgifter om tangentbord

Enligt tidigare uppgifter ska den ha ett utskjutbart tangentbord, men tmonews.com har ännu inga uppgifter om detta.

Bloggen uppger dock att mobilen saknar stereo-bluetooth samt möjlighet att videofilma.

Den sägs kräva ett konto i Googles eposttjänst Gmail, och mobiloperatören T-mobile som säljer mobilen kommer bara att ha den i butiker inom ett visst avstånd från områden med 3g-täckning.

Google-tjänster
Naturligtvis finns Googles tjänster som Maps, Gmail, YouTube, Calendar och Google Talk lätt åtkomliga i mobilen.

Operativsystemet Android är gratis och byggt på öppen källkod. Det utvecklas inom Open Handset Alliance, med Google som viktigaste drivande företag.

Klockan 16.30 svensk tid presenteras Google-mobilen officiellt i New York.Konferensen ska också gå att följa via T-mobiles webbsajt där det redan finns en färdig avdelning för mobilen.

- - - - -

(Uppdaterat: En komplett genomgång av Google-mobilen, som vi gjort efter att den presenterades på tisdagen, hittar du här) .

Mats Lewan

Mer om: Symbian Xperia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt