Här är databasen som avslöjar teknikjättarnas löner

2015-05-29 09:23  
En snabb sökning på ”Spotify” visar vilka tjänster till vilka löner som var aktuella i USA. Foto: Skärmavbild från data.jobsintech.io

Sugen på jobb i USA? En sökbar databas avslöjar hur mycket företagen betalar personer med jobbvisum. Netflix betalar ingenjörer bäst visar en analys.

Personer som jobbar tillfälligt för amerikanska företag måste ha ett så kallat H-1B-visum. I ansökan anger företaget vilken roll och vilken lön personen kommer ha.

Den franska dataingenjören Théo Négri som driver en jobbsajt inom teknik har byggt en sökbar databas som visar vad de stora teknikjättarna betalar för ingenjörer.

- Det här verktyget talar om för ingenjörer hur mycket ett företag, som de kanske är intresserade av, betalar så att det blir enklare att välja vart de ska skicka sin ansökan, säger han i en intervju med IEEE Spectrum.

Théo Négri konstaterar att "guldåldern" för ingenjörer i USA inte är över även om lönerna inte verkar öka lika snabbt som tidigare.

Han blev själv överraskad över att upptäcka att Netflix är det företag som - åtminstone enligt visumansökningarna - är det företag som betalar de högsta ingenjörslönerna.

En erfaren dataingenjör kan få 240 000 - 250 000 dollar om året, vilket motsvarar omkring två miljoner kronor.

I snitt låg lönerna på knappt hälften av det hos Microsoft, Apple och Google.

Medellönen hos Google låg, enligt Théo Négris statistik, på 124 000 dollar.

En sökning på "Ericsson" visar att företaget sökt visum för 374 personer. Den högst betalda ingenjören får en årslön på 168 000 dollar, motsvarande knappt 1,5 miljoner kronor.

Hittar du något själv något intressant i databasen? Testa att söka här! Och dela med dig i kommentarsfältet nedan!
Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Marie Alpman

Mer om: Databas

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt