Här är Apples nya Ipad

2014-10-17 07:09  

Teknikföretaget Apple har visat upp nya versioner av sina surfplattor Ipad och Ipad mini.

 Apple har länge dominerat marknaden för surfplattor men konkurrenter har tagit marknadsandelar.

Den nya Ipad Air 2 är på ytan lik sin föregångare men är snäppet tunnare. Precis som Apples nyare telefoner kommer den även med en fingeravtrycksläsare. Den har även en förbättrad kamera och skärm samt en snabbare processor.

Apple är fortfarande den enskilt största tillverkaren av surfplattor men konkurrenter som främst nyttjar Googles operativsystem Android har tagit marknadsandelar. Androidplattor hade i andra kvartalet 70 procent av marknaden, enligt analysföretaget Strategy Analytics. Apple själv står dock fortfarande för en fjärdedel.

J.P. Gownder, analytiker vid Forrester Research, säger till AFP att de nya modellerna maximerar chansen att konsumenter och företag kommer att vara beredda att uppgradera sina äldre plattor. Men han tillägger att det är en besvikelse att Apple inte också visade upp en modell med en större skärm.

Under torsdagens pressevenemang berättade även företaget att den elektroniska betaltjänsten Apple Pay, som presenteras förra månaden, kommer att lanseras på måndag nästa vecka. Enligt Apple har ytterligare 500 banker anslutit sig till tjänsten som blir en konkurrent till exempelvis internetjätten Ebays Paypal.


Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Ipad Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt