Halvering av försäljningen av Windows Phone

2016-01-29 08:25  
Foto: Pixabay

Microsoft lyckas inte få fart på försäljningen av telefoner med Windows. Under senaste kvartalet sålde företaget bara 4,5 miljoner mobiler från sin Lumia-serie jämfört med drygt tio miljoner samma period förra året.

Windows och mobiltelefoni verkar vara som olja och vatten. Trots nästan 15 år av ihärdigt kämpande har Microsoft inte lyckats få de båda att förenas på något meningsfult sätt. I företagets senaste kvartalsrapport, som citeras av The Verge, framgår det tydligt att företaget inte är någon lösning på spåret nu heller. Försäljningen av Lumia-telefoner har halverats jämfört med samma period året innan. Enligt analytikerna på IDC såldes under samma kvartal som Microsoft lyckades sälja 4,5 miljoner mobiler totalt 400 miljoner telefoner i världen. Det betyder att Microsofts andel av nyförsäljningen hamnar på bara lite drygt en procent. Enligt The Verge ha Microsoft och Nokia, som Microsoft köpte här om året, tillsammans sålt 110 miljoner telefoner med Windows Phone sedan Lumiaserien presenterades för snart fem år sedan. På samma tid har det sålts 4,5 miljarder telefoner med operativsystem från Apple eller Google.

Trots motgångarna verkar det som om Microsoft kommer att fortsätta satsa på mobiler i någon form. Just nu ryktas det om att företaget är på gång med en mobil i sin serie Surface som i dag innefattar surfplattor och hybriddatorer med fullversion av företagets operativsystem Windows.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL