”Halva USA har tillgång till 5g nästa år”

2019-08-02 07:54  
Hans Vestberg, vd Verizon. Foto: Richard Drew/Janerik Henriksson/TT

Verizons vd Hans Vestberg ser 5g-nätet rullas ut i god takt i USA – handelskonflikten med Kina och svartlistningen av Huawei påverkar inte. ”En icke-händelse för oss.”

Halva USA väntas ha tillgång till 5g-nätet nästa år, säger Verizons svenske vd Hans Vestberg i samband med att landets ledande teleoperatör släppte sin rapport för det andra kvartalet.

Och redan vid slutet av 2019 kommer ett trettiotal amerikanska städer att vara anslutna till 5g-nätet, säger Vestberg som tidigare varit vd för Ericsson.

I en intervju med amerikanska CNBC försäkrar han att Verizon kommer att ha det bästa 5g-nätet

– Jag önskar att varje amerikan kommer att ha en 5g-mobil och se vilken enorm förändring som 5g kommer att åstadkomma i USA.

Vestberg: Verizon använder inte Huawei-komponenter

Vestberg viftar undan invändningar om ökad konkurrens och risken för priskrig. Han intygar även att företaget varken använder komponenter från kinesiska Huawei eller påverkas av handelskonflikten mellan USA och Kina.

– För oss är detta en icke-händelse, säger Vestberg.

Läs mer: Skandalerna som skakar Huawei

Verizon redovisade lägre nettovinst och sämre rörelseintäkter för det andra kvartalet. Men antalet abonnenter ökade mer än väntat vilket fick aktien att stiga.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt