Hallå! Vi har också prisjämförelser

2005-06-17 10:56  

Konsumentverkets och PTS nya prisjämförelsesajt Telepriskollen.se har inte alls så många bolag i sin jämförelse som övriga, privatägda prisjämförelsesajter, hävdar veteranen Anders Nyman på Cint.

Uppdatering: Telepriskollen.se drivs nu av en privat aktör.

Anders Nyman säger till Nyteknik.se att Telepriskollen.se inte täcker 100 procent av marknaden som man hävdar i marknadsföringen. Det saknas operatörer både på fast telefoni, mobiltelefoni och internet.

I tisdags, när Telepriskollen.se lanserades, sade Gösta Bladh på Konsumentverket till tidningen Metro:


- Vi har aktuella priser och 100 procent av marknaden. När vi ser på andra sajter för prisjämförelser så tycker vi att deras priser inte är lika aktuella.

Det retade Anders Nyman, som varit med länge i gamet. Han kollade själv dagen efter och fann att Telepriskollen bara hade med 25 fasta teleoperatörer mot Cints 45. Vattenfall, som är en stor leverantör av fast telefoni, saknas till exempel.

Och på internet saknas det flera.

- Till exempel saknas det enda modemabonnemanget med äkta flatrate - Homese:s kombinationserbjudande för dem som är telefonkunder hos Spray med Alltid- eller Fritidsprislistor. Och för bredband saknas till exempel uppstickaren Adamo Bredband, som är en av de billigaste adsl-leverantörerna, säger Anders Nyman.

Han vill slå ett slag för Sveriges äldsta "mobilräknare" Easy Change, som Cint samarbetar med och prisjämförelserna på Abonnemang.nu.

- Men för övrigt anser jag att Telepriskollen.se är ett stort steg framåt, med många nyttiga fakta som tidigare saknats i de prisjämförelser som funnits. Räknesnurran för fast telefoni är till exempel mycket användbar, säger Anders Nyman.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt