Half life på Kungliga Operan kan prisas för virtual reality

2018-08-17 07:54  
Foto: Frida Nilsson/TT

"Half life" är nominerad till filmfestivalen i Venedig för Kungliga Balettens satsning på virtual reality.

Kungliga Balettens uppsättning av Sharon Eyals dansverk "Half life" på Kungliga Operan spelades in med virtutal reality-teknik – något som resulterade i "Half life VR" där publiken kan få uppleva föreställningen på ett nytt sätt.

Nu är det klart att produktionen nominerats till ett pris på den prestigefulla filmfestivalen i Venedig som inleds den 29 augusti. "Half life VR" tävlar i kategorin "Competition linear".

Läs mer: Svenska spelet om Syrien väcker starka känslor

"Nomineringen ytterst glädjande och ett kvitto på vår höga konstnärliga kvalitet. Som nationalscen bör vi ligga i den absoluta framkanten vad gäller att nyttja ny digital teknik. Opera och balett lämpar sig dessutom mycket väl för digitalisering. Ytterst handlar det om att förmedla vår scenkonst på olika sätt så att vi hela tiden når ny publik", säger Kungliga Operans kommunikationschef Catarina Falkenhav i ett pressmeddelande.

"Half life VR" kommer dessutom att tävla på Biennale de Lyon senare i september och den ska också visas på filmfestivalen Busan i Sydkorea.

Mer om: Virtual Reality

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt