Håkan Lans förlorade

2006-10-16 07:30 Marie Alpman  
Håkan Lans

Håkan Lans fick inget gehör för sin överklagan till den federala appellationsdomstolen i Washington om sin rätt till uppfinningen av färggrafik i datorn.<br></br>- Jag är chockad säger Håkan Lans advokat på telefon till Nyteknik.se.

Mindre än en vecka efter den inledande "hearingen" kom domen. Håkan Lans förlorade på alla punkter och måste nu betala rättegångskostnader på mellan 10 och 20 miljoner kronor för den långa processen om färggrafik.

- Jag är chockad - både över att beskedet kom så snabbt och över att domstolen valt att inte kommentera målet, säger Håkan Lans advokat Christopher Wall på telefon från Washingont till Nyteknik.se.

De tre domarna skriver ingen motivering till varför de avslagit Håkan Lans överklagan utan konstaterar bara att den tidigare domen gäller.

- Det verkar som om domstolen hade bestämt sig redan före hearingen, säger Christopher Wall.

Han liksom de flesta andra bedömare hade väntat sig att domen skulle dröja åtminstone tre månader.

- Det är i och för sig inte helt ovanligt med ett snabbt beslut, men det var absolut inget jag hade väntat mig i ett så pass komplicerat fall som detta, säger Christopher Wall.

Domen riskerar att försvåra de andra två processer som Håkan Lans driver mot sina tidigare advokater. Hur man nu går vidare är för tidigt att svara på enligt Christopher Wall.

- Vi vet inte, det är något vi måste diskutera nu.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt

SPONSRAT INNEHÅLL

ANNONS