Håkan Eriksson flyttar till Silicon Valley

2009-11-05 07:30  
Håkan Eriksson började på Ericsson 1986 och har lett Ericssons arbete med allt snabbare mobilnät ända fram till den nya, fjärde generationen - lte, long term evolution. Foto: Lars Nybom

Ericssons FoU-chef Håkan Eriksson flyttar till San José i Kalifornien vid årsskiftet och tar över den roll som Bert Nordborg, nytillträdd vd för Sony Ericsson, haft.

Silicon Valley-kontoret är Ericssons centrum för ip-teknik och Håkan Erikssons roll blir att leda arbetet med att ytterligare stärka Ericssons position i världen på konvergensen mellan fast telefoni, mobiltelefoni och internet (ip), skriver Ericsson i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

- Håkan Eriksson är telekomindustrins ledande forsknings- och teknikperson och ans erfarenhet, liksom hans ledaregenskaper, kommer att garantera Ericssons fortsatta omvandlingen till ett ip-baserat företag, säger Hans Vestberg, Ericsson tillträdande vd och koncernchef.

Håkan Eriksson kommer att behålla sitt jobb som CTO; chief technology officer och som ansvarig för Ericssons patentportfölj; group function technology & portfolio management, samt sin plats i koncernledningen.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt