Digitalisering

Hajpade Slack satsar miljoner på apputvecklare

Foto: Slack

80 miljoner dollar i en ny riskkapitalfond ska hjälpa hajpade chattappen Slack att bygga ett nytt ekosystem av tjänster för kommunikation på jobbet.

Publicerad

Investerarna i Silicon Valleys mest namnkunniga riskkapitalbolag verkar inte kunna få nog av chattappen Slack. Företaget bygger en chattapp för kommunikation på jobbet och gör det möjligt för andra att koppla sina appar och tjänster direkt med appen för att underlätta informationsutbyte. I våras drog Slack in 160 miljoner dollar från bland andra Accel Partners, Andreessen Horowitz och Google Ventures i riskkapital. Pengar som företagets grundare Stewart Butterfield i intervjuer sagt att Slack inte ens behöver, men att det vore oansvarigt att inte ta in eftersom företaget just nu är så högt värderat. Totalt har företaget dragit in 340 miljoner dollar i kapital.

Nu vill Slack bygga ett starkt ekosystem av appar som fungerar tillsammans med tjänsten för att knyta sina två miljoner användare hårdare till sig och för att öka på andelen betalande kunder. För att locka utvecklare har företaget tagit en del av sitt kapital för att tillsammans med en ny påse pengar från sina investerare skapa en fond på 80 miljoner dollar. Fonden ska investera i företag som utvecklar sina tjänster för att passa in i Slacks ekosystem.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här