Hajpade Slack satsar miljoner på apputvecklare

2015-12-16 09:14  
Foto: Slack

80 miljoner dollar i en ny riskkapitalfond ska hjälpa hajpade chattappen Slack att bygga ett nytt ekosystem av tjänster för kommunikation på jobbet.

Investerarna i Silicon Valleys mest namnkunniga riskkapitalbolag verkar inte kunna få nog av chattappen Slack. Företaget bygger en chattapp för kommunikation på jobbet och gör det möjligt för andra att koppla sina appar och tjänster direkt med appen för att underlätta informationsutbyte. I våras drog Slack in 160 miljoner dollar från bland andra Accel Partners, Andreessen Horowitz och Google Ventures i riskkapital. Pengar som företagets grundare Stewart Butterfield i intervjuer sagt att Slack inte ens behöver, men att det vore oansvarigt att inte ta in eftersom företaget just nu är så högt värderat. Totalt har företaget dragit in 340 miljoner dollar i kapital.

Nu vill Slack bygga ett starkt ekosystem av appar som fungerar tillsammans med tjänsten för att knyta sina två miljoner användare hårdare till sig och för att öka på andelen betalande kunder. För att locka utvecklare har företaget tagit en del av sitt kapital för att tillsammans med en ny påse pengar från sina investerare skapa en fond på 80 miljoner dollar. Fonden ska investera i företag som utvecklar sina tjänster för att passa in i Slacks ekosystem.

Enligt sajten Techcrunch har fonden redan investerat i de tre företagen Howdy, Awesome och Small Wins. Satsningen ska ses i ljuset av att fler företag ger sig in på marknaden för olika typer av samarbetsverktyg och chattjänster på arbetsplatsen. Facebook ligger till exempel i startgroparna för att lansera sin tjänst Facebook at Work på allvar och sedan tidigare konkurrerar Slack med Atlassians Hipchat som har en liknande tjänst. I den konkurrensen är ett starkt ekosystem av tjänster som fungerar tillsammans med den grundläggande chattjänsten ett viktigt vapen.

Få koll på digitaliseringen av företag och samhälle med vårt nyhetsbrev Digital Teknik! Just nu går det att prenumerera gratis på Digital Teknik fram till nyår

Jonas Ryberg

Mer om: Slack

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt