Hackare knäckte Samsungs supersäkra ögonskanner

2017-05-24 10:16  
Tyska hackergruppen Chaos Computer Club har lyckats hacka Samsungs ögonskanner. (Bild ur gruppens webbfilm) Foto: Chaos Computer Club

En irisskanner skulle göra Samsungs nya telefon säkrare än tidigare modeller. Nu har en tysk hackergrupp lyckats knäcka säkerhetslösningen.

(Artikeln är uppdaterad)

En av de stora nyheterna med Samsungs nya toppmodell Galaxy S8 är möjligheten att använda en ögonavläsare för att låsa upp mobilen.

I sin marknadsföring hävdar Samsung att deras irisskanner är upp till 200 gånger säkrare än fingeravtrycklsäsare. ”Din iris är unik och är nästintill omöjlig att förfalska”, heter det i reklamen.

Men nu påstår den tyska hackergruppen Chaos Computer Club (CCC) att man har lyckats med just detta. Gruppen har tidigare gjort sig känd bland annat för att ha knäckt Apples lösning för fingeravtrycksavläsning, Touch ID.

Hjälpmedlen som användes i Galaxy S8-hacket var en digitalkamera, en 200mm-lins och en laserskrivare. Hackergruppen har sedan fotograferat telefonägarens öga och gjort en utskrift som hållits upp framför irisskannern. Man lyckades även att låsa upp enheten genom att placera en kontaktlins på utskriften.

"Den i särklass största kostnaden i och med biometri-hacket var att köpa en Galaxy S8-mobil. Ryktet säger att även nästa generations Iphone kommer att vara utrustad med en irisavläsare. Vi håller er uppdaterade", skriver gruppen i ett blogginlägg.

Här nedan kan du se hur CCC genomförde hacket:

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt