Digitalisering

Grundarna lämnar Facebook

Mark Zuckerberg, geniet och motorn bakom Facebook är kvar i företaget. De andra entreprenörerna har lämnat för att starta eget. Alla har blivit våldsamt förmögna trots att Facebook inte är börsnoterat. Men aktien handlas och priset stiger för varje dag. Foto: Facebook
En scen ur filmen "The Social Network" där de fyra rumskamraterna på Harvard - Eduardo Saverin (spelad av Andrew Garfield), Dustin Moskovitz (spelad av Joseph Mazzello), Mark Zuckerberg (spelad av Jesse Eisenberg) och Chris Hughes (spelad av Patrick Mapel) - inser att de har något stort på gång.
Dustin Moskovitz, en av de viktigaste personerna bakom Facebooks framgångar. Det var Zuckerberg och Moskovitz som tog Facebook till Kalifornien och fick fart på affärerna med hjälp av stora injektioner riskkapital.

Nu är det i stort sett bara geniet Mark Zuckerberg kvar av det gamla gänget på Facebook. Fem ur den inre cirkeln har startat nya internetföretag och anställer nu för fullt.

Publicerad

Facebook, världens största sociala nätverksajt med en halv miljard användare, är en internetsuccé som slår det mesta.

I dag värderas företaget Facebook till drygt 40 miljarder dollar räknat efter vad en aktie kostar på de inofficiella handelsplatserna Second Market och Shares Post.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här