Göran Grimvall värderar mobilstrålning

2004-03-17 13:37  

Professor Göran Grimvall, bekant för Ny Tekniks läsare som problemmakare, ingår i den expertgrupp som Vetenskapsrådet tillsätter för att värdera svensk forskning om elektromagnetiska fält jämfört med internationella studier.

Regeringen har gett Vetenskapsrådet i uppdrag att tillsammans med branschföreträdare, myndigheter och forskningsfinansiärer ta fram en analys över forskningen om hälsoeffekterna av elektromagnetiska fält. Dessutom ska den svenska forskningens kvalitet och inriktning jämföras mot internationell forskning.
 
Rådet ska också bedöma behovet av nationell forskning och ge förslag på hur denna ska inriktas.
 
Gruppen ska jämföra det 20-tal svenska forskare som studerar hälsoeffekter av elektromagnetiska fält med WHOs två stora internationella databaser, som innehåller 2900 studier.
 
I expertgruppen, som leds av professor Berndt Brehmer, finns förutom Göran Grivall även professor Georg Lindgren, professor Kenneth Nilsson och docent Elisabeth Gerle.
 
Arbetet ska senast redovisas den 1 november 2004.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt