Googles telefoner faller isär

2015-08-20 13:16  

I slutet av förra veckan meddelade Google att företagets projekt Ara, en mobiltelefon byggd av utbytbara moduler, blir försenad. Nu avslöjar företaget att en av orsakerna är att telefonen ramlar isär.

Googles Project Ara är ett försök att skapa en mobiltelefon där de olika delarna kan sättas ihop efter behov och bytas ut successivt när användaren vill ha till exempel en snabbare processor eller en bättre kamera. Om projektet lyckas innebär det både ett nytt sätt för användarna att köpa sin telefon och ett nytt sätt för nya tillverkare att ta sig in på marknaden utan att behöva ta fram hela telefonen själv.

Tanken var att Puerto Rico skulle få fungera som en testmarknad för den nya telefonen men i slutet av förra veckan meddelade Google att det försöket ställs in och att testlanseringen av Ara skjuts upp till någon gång nästa år. Företaget letar efter en ny testmarknad för projektet.

Enligt nyhetssajten Cnet är en av orsakerna till att Ara skjuts på framtiden att Google inte får de olika delarna att sitta ihop tillräckligt bra rent mekaniskt. I de prototyper som finns i dag hålls delarna ihop av ett system av magneter och enligt Cnet klarar den konstruktionen inte att tappas i marken.

Hur Google ska lösa problemet med att hålla ihop telefonen är fortfarande inte klart. Av projektets Twitterkonto framgår dock att företaget arbetar med en ny metod för att sätta fast och ta bort telefonens olika moduler.

Prova vår heldigitala tidning Digital Teknik – just nu 6 nummer för 149 kronor!

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt