Googles smarta klocka på väg

2013-10-29 15:24  

Googles smarta klocka kan finnas på marknaden redan i år. Det tror Wall Street Journal, och hänvisar till hemliga källor.

Google har redan talat med asiatiska företag om tillverkning av sökjättens första smarta klocka. Det skriver Wall Street Journal idag.

-Vad jag hör är att den är nästan färdigutvecklad, säger Eva Dou, reporter på WSJ, i en webbsänd intervju.

På frågan om när Googles klocka kan finnas på marknaden svarar hon:

-Den skulle kunna lanseras så tidigt som i år.

Det som skiljer Googles smarta klocka från andra är kopplingen till sökjättens röststyrda personliga assistent Google Now, och en egen energibesparande lösning.

Tanken är att klockan ska kunna boka en flygbiljett om man ber om det, och förutse vad man vill göra genom att bland annat läsa e-posten.

Google har inte avslöjat om den smarta klockan ska kunna fungera helt på egen hand, eller måste kopplas till en mobiltelefon. Men mycket talar för att även detta smarta ur kommer att kopplas till mobilen, enligt WSJ. Detta för att inte bli för dyr och klumpig.

Sajten Engadget har tidigare spekulerat i att Google kommer använda funktionalitet som tagits fram för Google Glasses till sin smarta klocka.

 

Mer om: Klocka Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt