Google ute efter 1300 mobilpatent

2011-07-22 10:07  

Google förlorade kampen om Nortels patentportfölj till Apple, Microsoft och Ericsson. Nu är Google ute efter en lika stor munsbit – Inter Digits 1300 mobilpatent.

Nyligen köptes det kanadensiska telekombolaget Nortels hela patentportfölj upp på 6 000 patent och patentansökningar av ett konsortium där Ericsson ingick tillsammans med Apple, Microsoft, Sony, Research in Motion och EMC.

Google var med och bjöd men förlorade mot Ericssonkonsortiet.

Google uppges i april ha bjudit 900 miljoner dollar för patenten som Nortels konkursförvaltare fick 4,5 miljarder dollar för vid affären den sista juni i år.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg att Google är ute efter revanch och kastar blickarna på det Nasdaqnoterade amerikanska företaget Inter Digit.

Inter Digit har 1 300 patent som är kopplade till mobiltelefonisystem.

- Inter Digits portfölj är djupare och starkare än Nortels, sa Inter Digits vd William Merrit i våras när Inter Digit deklararade att patentportföljen är till salu.

Att lägga ett bud på Inter Digit i dag, sedan aktien stigit med över 50 procent de senaste dagarna, skulle kosta minst 3,1 miljarder dollar enligt Bloomberg.

Att kursen stigit så kraftigt beror rykten om att även Apple visat intresse för Inter Digit, trots att Apple fått sin beskärda del av Nortels patentportfölj.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Google Ericsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt