Google uppges jobba på utmanare till Periscope

2016-03-24 10:33 Helen Ahlbom  
Youtube Connect

Google har saknat en utmanare till Twitters populära Periscope. Men sökjätten jobbar nu på en konkurrerande tjänst - Youtube Connect, rapporterar media i USA.

Med Twitters populära app Periscope går det att direktsända videoströmmar till sina följare. Facebook Live är en liknande tjänst.

Men Google har inte hängt med. Och Youtube, som sökjätten köpte för 12 miljarder kronor för tio år sedan, är inte like riktigt lika hett längre.

Nu ska det dock bli ändring, rapporterar den amerikanska nätsajten Venturebeat. Google uppges i hemlighet utveckla tjänsten Youtube Connect, en utmanare till Twitters och Facebooks direktsändande videoappar.

YouTube Connect ska kunna användas på både Apple och Androidmobiler. De direktsända videoströmmarna ska kunna ses med appen, men också på Youtube.

Än så länge går det inte att dela videoströmmarna på Facebook eller Twitter, rapporterar Venturebeat, som hänvisar uppgifterna om Youtube Conect till anonyma källor.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt