Google startar nytt bioteknikföretag

2015-08-24 13:49  

Google, eller kanske snarare nya moderbolaget Alphabet, startar nytt bolag med fokus på bioteknik och hälsa.

För tre år sedan inledde Google ett projekt för att ta fram smarta linser inom sitt Google X-labb. Samma avdelning på företaget som också arbetat med Google Glass och självkörande bilar. Nu är det dags för projektet att gå vidare och stå på egna ben. Det meddelar Googles medgrundare Sergey Brin i ett inlägg på företagets eget sociala nätverk Google Plus.

Tanken är att teamet, som under de senaste åren arbetat med att bygga in en liten dator i en kontaktlins för att kunna övervaka människors hälsa, ska ta tekniken vidare och arbeta med flera projekt som enligt Brin ska handla om förebyggande hälsovård. Företaget ska arbeta tillsammans med andra företag för att ta ny teknik från forskning och utveckling till kliniska tester.

Sergey Brin meddelar dock inte vad det nya företaget ska heta eller vilken bokstav i alfabetet som det ska sorteras in under.

Prova vår heldigitala tidning Digital Teknik – just nu 6 nummer för 149 kronor!

Jonas Ryberg

Mer om: bioteknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt