Digitalisering

Google satsar på VR i plast i stället för kartong

Foto: Gogole Cardboard

Sökjätten Google tar ytterligare steg in i den virtuella världen. Nu ska företaget ersätta sina kartongbrillor med mer avancerade vr-glasögon i plast.

Publicerad

Google utvecklar nya glasögon för vr, det rapporterar källor till tidningen Financial Times. Enligt tidningen ska de nya glasögonen vara en uppföljare till Google Cardboard, företagets vr-glasögon i kartong som lanserades 2014. Cardboard presenterades för första gången på Googles utvecklarkonferens I/O och väckte uppmärksamhet för sin enkelhet, en kartongbit och två linser som för några tior förvandlade en vanlig Androidmobil till en vr-mask.

De nya glasögonen kommer dock enligt Financial Times att påminna mer om de vr-glasögon som Samsung utvecklat tillsammans med Facebookägda Oculus. Det betyder att det fortfarande kommer att vara en mobiltelefon som sätts in i glasögonen för att visa vr-bilden, men Googles variant väntas fungera tillsammans med betydligt fler telefonmodeller än Samsungs som bara passar ett fåtal av tillverkarens egna telefoner.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här