Google satsar på VR i plast i stället för kartong

2016-02-08 07:12  
Foto: Gogole Cardboard

Sökjätten Google tar ytterligare steg in i den virtuella världen. Nu ska företaget ersätta sina kartongbrillor med mer avancerade vr-glasögon i plast.

Google utvecklar nya glasögon för vr, det rapporterar källor till tidningen Financial Times. Enligt tidningen ska de nya glasögonen vara en uppföljare till Google Cardboard, företagets vr-glasögon i kartong som lanserades 2014. Cardboard presenterades för första gången på Googles utvecklarkonferens I/O och väckte uppmärksamhet för sin enkelhet, en kartongbit och två linser som för några tior förvandlade en vanlig Androidmobil till en vr-mask.

De nya glasögonen kommer dock enligt Financial Times att påminna mer om de vr-glasögon som Samsung utvecklat tillsammans med Facebookägda Oculus. Det betyder att det fortfarande kommer att vara en mobiltelefon som sätts in i glasögonen för att visa vr-bilden, men Googles variant väntas fungera tillsammans med betydligt fler telefonmodeller än Samsungs som bara passar ett fåtal av tillverkarens egna telefoner.

Googles nya vr-glasögon ska, precis som Samsungs, har egna sensorer som hjälper telefonens att rita upp vr-världen mer exakt när användaren rör på huvudet. Samtidigt lägger Google in fler funktioner för vr direkt i sitt mobila operativsystem Android.

Företaget själva har inte velat kommentera satsningen på nya vr-glasögon, men enligt Financial Times kommer Google att, precis som tidigare med mobiltelefoner, presentera egen hårdvara tillsammans med någon tillverkare för att driva på övriga branschen att ta till sig tekniken. Det är inte känt när företaget ska visa upp sin nya vr-satsning offentligt, men en gissning är att det kommer att ske i samband med utvecklarkonferensen Google I/O i maj i år.

 

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL