Google maps följer svininfluensan

2009-04-27 16:05  
Varningssignaler även i Europa

På Google maps finns nu kartan som visar antalet misstänkta och säkra fall av den nya svininfluensan.

För den som är intresserad att följa utbredningen av svininfluensan visar Google maps inte bara var de olika fallen finns. Här finns även data som visar ålder på den som drabbats. Bland uppgifterna finns påtagligt många unga personer.

I Sverige har de första proverna just kommit in till Smittskyddsinstitutet. De kommer från fem personer som blivit sjuka med influensaliknande symptom efter att ha besökt USA och Mexico. Rapporter om misstänka fall kommer även från andra Europeiska länder, däribland Danmark.

I Sverige analyserades fem misstänkta fall under gårdagen. De kom från personer som blivit sjuka med influensaliknande symptom efter att ha besökt USA och Mexico. Ingen av dem hade influensa, och därför heller inte svininfluensan. Men den har kommit till Europa. Säkra fall finns i Skottland och Spanien.

(Uppdaterad version)

Ulla Karlsson-Ottosson

Mer om: Virus Vaccin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt