Google lanserar ny musiktjänst

2011-05-11 08:57  

Sökmotorföretaget Google utmanar Apples Itunes med en ny musik- och videotjänst.

Under en stor konferens passade Google på att visa upp sin nya musiktjänst. Tjänsten kommer till en början bara att finnas i USA.

Sen är det dags för Europa att få tillgång till tjänsten. Användarna kan ladda upp sin musik till en sajt på nätet. Musiken ska kunna synkroniseras med datorn eller med mobiler som använder Googles operativsystem Android, skriver Svenska Dagbladet.
 

Men Google är inte ensam om det här. Även E-handelsföretaget Amazon har lanserat en liknande tjänst. När de släppte tjänsten blev skivbolagen mycket irriterade. De ifrågasatte om konsumeter hade rätt att lagra musik på en nättjänst.

Med Googles tjänst ska det också gå att hyra video.

Googles operativsystem kommer dessutom att uppdateras så att samma system kan användas i mobilen och surfplattan. I dag finns 100 miljoner Android-mobiler på marknaden.

Filmer är helt klart på modet. Även Youtube har startat en filmuthyrningstjänst men tjänsten går än så länge bara att använda i USA. Nu utökar Youtube sitt utbud med 3 000 nya filmer.

Yvonne Edenholm

Mer om: Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt