Google lanserar ny bloggsök

2008-10-03 14:29  
Googles bloggsökningstjänst.

Google har lanserat en ny funktion i sin söktjänst för bloggar. På söksidan sammanförs blogginlägg inom samma ämne. Dessutom visar ett diagram bloggaktiviteten om ett ämne under den senaste tiden.

Sedan länge finns funktionen "nyheter" i Googles söktjänst. Där samlas ett urval länkar till olika nyhetskällor om aktuella händelser och ämnen.

Nu finns en liknande funktion i söktjänsten för bloggar.

"Vi visar kategorier i vänstra delen av webbsidan och sorterar blogginlägg från dessa kategorier i grupper av inlägg om samma händelse eller nyhet" skriver Michael Cohen som är produktchef vid Google i en blogg.

"Sorteringen i kluster gör att man ser de bästa inläggen om ett ämne och olika perspektiv på det".

Ett ämne som fått en egen grupp kompletteras dessutom med ett tidsdiagram som visar hur många nya inlägg som dykt upp i bloggsfären.

De ämneskategorier som valts är toppnyheter, politik, USA, världen, affärer, teknik, videospel, vetenskap, underhållning, film, teve och sport.

Under kategorin "Teknik" är, när det här skrivs, den största nyheten Nokias nya mobil 58800 Xpress Music.

Den har under de senaste 19 timmarna gett upphov till 136 inlägg i de bloggar som Google söker av.

Enligt Computerworld dyker omkring 900 000 nya blogginlägg upp varje dygn.

För tillfället används den nya funktionen enbart för bloggar skrivna på engelska men fler språk ska introduceras senare.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt