Google i realtid får egen hemsida

2010-08-27 12:51  

Från och med i dag finns en särskild hemsida hos Google för sökningar i realtid. En av nyheterna är att det går att följa vad som sägs om ett ämne på en viss plats.

Den nya tjänsten heter Google Realtime och ska snart gå att hitta på adressen google.com/realtime. Inledningsvis finns dock sidan på en tillfällig adress här.

Den går också att nå genom att klicka på ”uppdateringar” till vänster i den vanliga Google-menyn, när man gjort en sökning.

Realtidstjänsten är till för att användaren ska kunna se vad som skrivs just nu i ett visst ämne. En sökning på till exempel ”ipad” ger en strid ström av inlägg från Twitter, Facebook, bloggar och nyhetstjänster.  

Att få sekundsnabba uppdateringar är inte helt nytt hos sökjätten. Redan före jul förra året lanserade Google en sökfunktion för de senaste inläggen till exempel hos Twitter.

Men nu har realtidtjänsten uppdaterats och fått en del nya funktioner.

Sökningen går till exempel att avgränsas geografiskt. Därmed går det att se vad som skrivs i ett visst ämne på en given plats.

Det är också lätt att få fram hela diskussionen om ett inlägg är svar på ett tidigare inlägg.

Längst ner på sidan går också att prenumerera på uppdateringar via mail.

I takt med att bloggar och tjänster som Twitter blir alltmer populära är det allt viktigare för sökmotorföretagen att få med dem i svarsresultaten.

Microsofts söktjänst Bing har till exempel en tjänst för uppdateringar på Twitter och Facebook.   

Marie Alpman

Mer om: Google sökmotor

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt