Google får grönt ljus för köpet av Fitbit

2020-12-18 07:17  
Fitbit är en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband. Arkivbild. Foto: Richard Drew/AP/TT

EU-kommissionen gav på torsdagen Google grönt ljus för att köpa Fitbit, som är en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband.

Några av villkoren för godkännandet är att Google inte använder hälsodata från europeiska användare till sin marknadsföring eller hämmar konkurrensen i allt för stor utsträckning. Enligt kommissionen har Google gått med på villkoren, initialt för en tioårsperiod.

"Google kommer inte att använda den hälsodata som samlas in från de handledsburna enheterna och andra Fitbit-enheter till sina Google-annonser", skriver EU-kommissionen i ett uttalande.

Godkännandet kommer drygt ett år efter det att Google meddelade att bolaget ville köpa Fitbit. Nu hoppas bolagen kunna slutföra affären före årsskiftet. Google uppges betala 2,1 miljarder dollar, motsvarande runt 17 miljarder kronor för Fitbit.

Mer om: Fitbit Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt