Google Earth nu för Iphone

2008-10-27 10:53  
Google Earth i Iphone och Ipod Touch.

Google Earth finns nu för Iphone. Med gratisprogrammet kan man trådlöst besöka de flesta platser på jorden via satellitbilder.

Google har nu släppt sin virtuella jordglob Google Earth för både Iphone och Ipod Touch.

Via programmet som laddas ner gratis från Appples App Store kan man nu trådlöst granska världen i 3D-perspektiv via flyg- och satellitbilder.

Programmet finns sedan tidigare i datorversioner som enligt Google laddats ner av 400 miljoner unika användare.

Enligt Cnet är mobilversionen mycket lättare att navigera i än när programmet styrs av en mus i datorversionen.

Funktionerna för navigering finns med i den nya versionen. Däremot saknas de flesta så kallade lager. Alltså tillägg som kan visa allt från skidliftar och vägar till djurparker runt om i världen.

Funktionen som visar 3D-byggnader finns inte heller med.

Två tjänster som finns är kopplingen mellan geografiska platser och fotografier därifrån samt direktåtkomst till information via Wikipedia.

Dessutom finns sökfunktionen där man kan leta efter speciella platser eller mata in latitud och longitud för en ort.

För att använda programmet krävs en aktiv nätuppkoppling. I Iphone via mobilradionätet eller wifi och i Ipod Touch med wifi.

När man besökt en plats i Google Earth sparas bilderna från de senaste besöken i apparaternas minne. Det gör att man kan återvända till dessa platser även när mobilen saknar internetuppkoppling.

Det som kanske överraskar är att mobilversionen debuterar i Apples produkter och inte i Googles egen mobilplattform Android.

– Vi är stora fans av Iphone. Det är en fantastisk plattform som ger oss en bra möjlighet att demonstrera Googles teknik, säger Peter Birch, som är produktchef för Google Earth, till Cnet.

– Vi är lika entusiastiska inför Android men har inget att tillkännage om det för tillfället.

Jan Melin

Mer om: Iphone Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt