Google avslöjar vem som gjort sajten

2014-01-23 09:44  
Google börjar visa information om sajterna som finns i sökresultatet. Bilden är från ett inlägg på Googles blogg. Foto: Google

För att göra det lättare att bedöma om sökresultatet är rätt för dig börjar Google nu att tala om vem som ligger bakom en viss webbsajt.

Att bedöma relevansen av olika sökresultat vid en webbsökning kan vara svårt. Google vill nu göra det lättare genom att presentera information om vem ligger bakom olika webbsajter bland sökresultaten. Det framgår av ett inlägg på Googles blogg.

Till höger om den gröna länken för en viss sökträff kan det dyka upp en grå etikett med sajtens namn och en liten grå pil som man kan klicka på. Då visas information om sajten, exempelvis om den är etablerad på nätet.

Informationen är hämtad från Googles "Knowledge Graph" – ett slags databas som sökjätten bygger upp för att sätta in olika begrepp, sajter, namn med mera i ett kunskapssammanhang.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL