Glöm fast pris på mobilt bredband

2008-11-14 09:46  

Fast pris för obegränsat mobilt bredband fungerar inte. Det säger Telias mobilchef Kenneth Karlberg som nu planerar nya prismodeller till nästa år.

– Den nuvarande modellen med ett lågt fast pris fungerar inte på mobilt bredband, sa Kenneth Karlberg, chef för Telias mobila tjänster, på ett pressmöte på torsdagen.

Han förklarade att omkring fem procent av användarna förbrukar mycket stora mängder data, och att det krävs någon form av differentiering av priset.

– Det är uppenbart att vi måste hitta ett sätt att hantera detta, annars blir det väldigt besvärligt att driva den här tjänsten. Vi behöver någon form av tak på datavolymen, sa han.

Telia undersöker nu vilka modeller som kan vara tänkbara och planerar en ny prissättning under nästa år.

Den prisdifferentiering som används i fast bredband, baserad på datahastighet, fungerar inte enligt Kenneth Karlberg, eftersom datahastigheten varierar för mycket i mobilt bredband.

Även Telenor och Tre ser att det behövs något sätt att hantera de kunder som förbrukar riktigt mycket data, rapporterar Svenska Dagbladet.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt