Glesbygds-3g i konkurs

2009-02-20 15:29  

Försöket till rekonstrukttion av mobiloperatören Ice.net missyckades. Styrelsen begär både den svenska och norska verksamheten i konkurs.

Rekonstruktionen av Nordisk Mobiltelefon har pågått sedan i slutet av förra året. Men försöket misslyckades. Styrelsen hittade ingen villig köpare.

Nordisk Mobiltelefon fick licens i Sverige på så kallad glesbygds-3g. Bolaget täckte 90 procent av befolkningen, och erbjöd även folk i glesbygden hastigheter på 3 Megabit per sekund i 450 MHz-bandet.

Den amerikanska investeraren Access tar nu över verksamheten i Norge. Access tänker fortsätta investera i nätet, och får fortsatt stöd av nätleverantören ZTE. Den amerikanska investeraren uppges även vara intresserat av nätet i Sverige.

Access Industries var under flera år ägare i Bredbandsbolaget. Från försöket till börsnotering av bolaget till försäljningen till Telenor.

Mer om: 3G Glesbygds 3G

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt